NGUONMOV SUPERMARKET.BMC សូមស្វាគមន៏

    ចំណេះដឹងទូទៅ

    វិធីអ៊ុតខោអាវសន្សំសំចៃភ្លើង (រូបភាព៖ បរទេស)
    កាសន្សំសំចៃភ្លើងអគ្គិសនីនៅពេលអ៊ុតខោអាវ ​ ជាទូទៅមានគោលការណ៏ ២ យ៉ាងគឺ អ៊ុតផ្តងជាចំនួនច្រើន​ ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៏​១​ដង​ និង​ប្រការទី ២គឺពេលដោតភ្លើងហើយ​ ត្រូវចាប់ផ្តើមអ៊ុតខោអាវស្តើងជាមុន​ នោះទើមមិន​ខាត​ភ្លើងចោលទទេ ។ នៅពេល​ភ្លើង​ក្តៅហើយ ទើបអ៊ុតខោអាវក្រាស់ៗ ។ ចុងបញ្ចប់ពេលដកឌុយភ្លាមៗ អាចអ៊ុត​កូនកន្សែងបានមួយចំនួនទៀត ការធ្វើដូច្នេះ ជា​ការសន្សំសំចៃភ្លើង និងថវិកា​មួយកម្រិតទៀត ។

    ធ្វើយ៉ាងណាដើម្បីឲ្យទូទឹកកក មានផាសុខភាព

     ធ្វើយ៉ាងណាដើម្បីឲ្យទូទឹកកក មានផាសុខភាព
    ទូ​ទឹក​ក​ជា​វត្ថុ​ប្រើប្រាស់​ម្យ៉ាង​ដែល​មនុស្ស​ត្រូវ​ការប្រើ​ញឹកញាប់​ បំផុត​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃៗ ជាពិសេស​វា​មាន​ឥទ្ធិពល​គ្របដណ្តប់​ទៅ​លើ​ការ​ទទួលទាន​តែម្តង​។ ដូច្នេះ​បើ​សិន​ជា​ខ្វះ​ការយល់ដឹង​ក្នុង​ការរៀបចំ​ទុកដាក់​របស់​ចូលទៅ​ក្នុង ​នោះ​ទេ ទូទឹកកក​អាច​ក្លាយទៅជា​ឃ្លាំង​អាវុធ​បំផ្លាញ​សុខភាព​បាន​ដោយ​មិន​ដឹង​ខ្លួន​ ។​
    ​ ​ដូច្នេះ​អ្នក​ដែល​ទើបនឹង​ចាប់ផ្តើម​ប្រើប្រាស់​ទូទឹកកក​ថ្មោង​ថ្មី ប្រសិនបើ​មាន​បំណង​មិន​ឲ្យ​កើត​រោគយាយី​សុខភាព​រាងកាយ គួរ​សាកល្បង​ធ្វើ​តាម​ដំបូន្មាន​ដូចខាងក្រោម​នេះ​៖
    ​ ​-​កម្ចាត់​ពពួក​បង្កើន​ទម្ងន់​ខ្លួន​ប្រភេទ​បង្អែម ដូចជា ការ៉េម នំ​ខេ​ក សូកូឡា និង​ពពួក​អាហារ​កែច្នៃ ដូចជា សាច់ក្រក សាច់​ភ្លៅ ជាដើម​។​
    ​ ​-​ដាក់ចូល​នូវ​បន្លែ ឬ​ផ្លែឈើ​សម្រាប់​ការ​ទទួលទាន​លេង ហើយ​ដែល​មាន​សារធាតុ​អុកស៊ី ដកម្ម ដូចជា ការ៉ុត ល្ហុង ឪឡឹក ទុក​នៅ​ជាន់​ខាងលើ​បំផុត គឺ​កម្ពស់​ស្មើ​នឹង​កម្រិត​កែវភ្នែក ព្រោះថា​ការងាយ​មើលឃើញ​មុនគេ​នេះ វា​ជួយ​បង្កើត​ចំណង់​អាហារ តែ​គួរ​ហាន់​ត្រៀម​ទុក​មុន នឹង​រក្សាទុក​វា​នៅ​ប្រអប់​បិទ​ជិត​។​
    ​ ​-​ដាក់​អាហារ​ទទួលទាន​លេង ដែល​សម្បូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន និង​ធាតុ​រ៉ែ ជួយ​ប៉ូវ​បំប៉ន​ខួរក្បាល​ដូចជា សណ្តែក​សម្បក​រឹង ធញ្ញជាតិ ទឹកដោះគោ​ជូរ​ធម្មជាតិ ។​ល​។ ទុក​នៅ​ជាន់​ទី​ពីរ​។​
    ​ ​-​រក្សាទុក​គ្រឿងផ្សំ​ផ្សេងៗ នៅត្រង់​ទ្វារ​ជាន់​ក្រោម​ជំនួស​ទឹកក្រូច ឬ​ទឹក​ផ្លែឈើ​។​
    ​ ​-​ក្នុងករណី​ផលិតផល​គ្មាន​ស្លាក គួរ​សរសេ​បិទ​បញ្ជក់​ពីថ្ងៃ​ទិញ ឬ​ថ្ងៃ​រក្សាទុក​ដើម្បី​ងាយ​ចំណាំ​នៅពេល​វា​យក​មក​ទទួល​ទាន​អាច​ដឹង​បាន​ថា អាហារ​នោះ​រក្សាទុក​យូរ​ប៉ុណ្ណា​ហើយ​។​
    ​ ​-​ក្នុង​ប្រឡោះ​ទុក​បន្លែ គួរ​រក្សាទុក​បន្លែ និង​ផ្លែឈើ​ឲ្យដាច់​ពីគ្នា ព្រោះ​ផ្លែឈើ​ប្រភេទ​ខ្លះ​មាន​ឧស្ម័ន Ethylene អាច​ធ្វើឲ្យ​បន្លែ​ឆាប់​រលួយ​ខូច រួម​ទាំង​ធ្វើឲ្យ​វីតាមីន និង​ធាតុ​រ៉ែថ​ចុះ​ទៀតផង​៕​



    Leave a Reply

    Blogger templates

    Blogger news

    Blogroll